Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

Design de bar-restaurant care nu te va lăsa indiferent!

Cum să nu dai greș cu un concept design de bar-restaurant? Exemplu de 7 restaurante care au nimerit exact ce trebuie.

În zilele noastre, barurile, cafenelele și restaurantele au devenit foarte populare. Pentru a se relaxa, a lua masa, a bea ceva și a socializa cu prietenii, oamenii vin în locuri publice, cafenele și baruri, unde atmosfera este cât se poate de confortabilă.

Electric shuffle bar, Londra
Electric shuffle bar, Londra

Este timpul să realizăm că designul unei unități are un impact direct asupra profiturilor!

Înainte de a începe să concepeți unitatea, merită să stabiliți publicul vizat, să identificați bucătăria preferată, să analizați posibilii concurenți și să decideți politica de prețuri. Pe baza acestor date ar trebui să se elaboreze conceptul de design de bar-restaurant.

Un concept este un plan detaliat, o descriere a unei unități care reflectă intenția și ideile care stau la baza acesteia. Principalul obiectiv al unui concept de design de restaurant-bar este de a proiecta unitatea astfel încât să genereze un profit maxim, să-și păstreze identitatea și să nu-și piardă valoarea în timp.

image-220

Designul barului-restaurantului nu este o sarcină ușoară. La urma urmei, popularitatea unui local depinde în mod direct de cât de confortabilă este atmosfera sa. Poate că cea mai importantă condiție atunci când se proiectează un design de bar-restaurant, este de a crea compatibilitate și atenție la toate elementele viitorului design: finisarea pereților, selectarea mobilierului, designul tejghelei de bar, elemente de decor, iluminat.

Armonia acestor elemente, combinată cu utilizarea judicioasă a spațiului și unicitatea stilului, este cea care creează confort și intimitate.

Avra Bar & Restaurant, Atena
Avra Bar & Restaurant, Atena

Barul este un element cheie.

Culoarea, calitatea și designul individual al acestora influențează percepția generală a interiorului unei încăperi și, prin urmare, confortul vizitatorilor.

Ghișeul barului este format dintr-un tejghea de vânzări, un bufet și un pervaz. Ghișeul de vânzări este destinat deservirii directe a clienților. Designul său este cel care dictează stilul întregii unități și este responsabil pentru poziționarea clienților.

Cornișa este un element decorativ funcțional. Acesta încorporează elemente tehnice, cum ar fi iluminatul barului, televizorul, difuzoarele și un suport de sticlă. Dulapul este format din partea inferioară și partea superioară a dulapului.

Partea inferioară adăpostește diverse echipamente, în timp ce partea superioară are caracterul unei vitrine în care sunt expuse băuturi. Partea superioară a barului este adesea decorată cu elemente de design și iluminat. Nu trebuie uitat că designul barului unui restaurant este „fața” localului. Iar un bar bine proiectat va atrage întotdeauna vizitatori din nou și din nou!

Design interior bar

În primul rând, un bar este un local unde se bea. Este un loc în care oamenii vin să se relaxeze după o zi grea de muncă. Pentru a crea o atmosferă potrivită de relaxare in design de bar-restaurant, trebuie creat un design interior de bar potrivit. De asemenea, determină numărul de clienți și dorința acestora de a reveni aici. Datorită varietății de stiluri oferite (de la clasic la ultramodern), crearea unui interior nu este cea mai ușoară sarcină din zilele noastre.

Bar și restaurant Little Sister, New York
Bar și restaurant Little Sister, New York

Sarcina inițială, stabilită înainte de începerea construcției, este conceptul general de proiectare. Pe baza bucătăriei preferate, a disponibilității anumitor băuturi, a publicului țintă, a cererii clienților, trebuie decis conceptul barului. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare amplasarea barului și caracteristicile camerei.

Adesea, barurile nu sunt o unitate separată, ci fac parte dintr-un restaurant sau club.

image-228

Barul joacă, de asemenea, un rol central in design de bar-restaurant.

În acest caz, sarcina barului este de a se integra în interiorul general al camerei sau chiar de a fi partea principală a acesteia.

Iluminatul joacă, de asemenea, un rol important.

Electric shuffle bar și restaurant, Londra
Electric shuffle bar și restaurant, Londra

Acesta poate fi luminos și strălucitor – pentru a atrage atenția vizitatorilor – sau dimpotrivă, discret și favorabil conversației și relaxării.

Iluminat în restaurantul Electric shuffle, Londra
Electric shuffle, Londra

Nu uitați de designul stilului general, combinând toate caracteristicile instituției într-un ansamblu coerent.

Pentru ca barul dvs. să aibă un caracter special și să devină un loc de discuții despre interese comune și un loc de întâlnire pentru prieteni, interiorul barului trebuie să aibă o idee comună.

Exemplu de concept de design pentru restaurantul Electric shuffle, Londra
Electric shuffle, Londra

Barul poate fi amenajat ca un pub englezesc, bar sportiv, tavernă sau conservator. Toate detaliile, până la plăcuțe, indicatoare, designul pereților și al fațadelor, ar trebui să fie consecvente pentru o experiență fără cusur. Orarul de funcționare al barului va determina meniul: dacă va servi doar băuturi reci și gustări sau mâncare caldă. În acest sens, nu trebuie uitată zona de bucătărie.

Un exemplu de concept de design pentru un restaurant Americano din Dubai
Americano din Dubai

De asemenea, ar trebui să oferiți vizitatorilor o serie de activități de divertisment. Acestea pot fi televizoare, muzică, un ring de dans sau biliard. Și în astfel de cazuri, trebuie să oferiți spațiu pentru o orchestră sau o masă de biliard și să vă gândiți la amplasarea televizoarelor. Astăzi, numărul barurilor a crescut, dar nu toate unitățile existente sunt capabile să satisfacă dorințele vizitatorilor și, prin urmare, să rămână pe piață.

Una dintre principalele greșeli este un concept de design de bar prost gândit.

Design-ul interior de bar-restaurant creează impresia generală a oaspeților. Și de aceea, crearea unei atmosfere potrivite influențează profiturile unui local!

Bar de bere, design de pub

Pentru mulți oameni, viața este pur și simplu de neconceput fără această instituție și, mai ales, fără această băutură. Ce altă băutură este atât de populară și atât de relaxantă? Berea este cel mai adesea esențială pentru reuniuni, deoarece poate fi folosită pentru a șterge granițele spațiului și timpului și pentru a crea liniște sufletească.

image-230

Un bar de bere a fost un loc în care s-au adunat oameni din toate categoriile sociale încă din cele mai vechi timpuri. În zilele noastre, oamenii vin aici atât pentru întâlniri de afaceri, cât și pentru a petrece timp cu prietenii.

Una dintre trăsăturile distinctive ale barurilor de bere este designul acestora.

De cele mai multe ori, el este democratic și simplu. Dar asta nu este sigur:)

Design de bar electric shuffle, Londra
Design de bar electric shuffle, Londra

În trecut, interioarele erau adesea realizate în stilul „country”, un așa-numit stil rustic într-o formă simplificată. Originile sale pot fi deduse din numele său. Când oamenii vorbesc despre acest stil, se referă la imaginea generală a unei camere rustice. Astăzi, conceptele sunt create prin amestecarea și potrivirea diferitelor stiluri.

Designul restaurantului Little Sister, New York
Designul restaurantului Little Sister, New York

În această atmosferă, agitația orașului face loc unei vieți mai cumpătate. Materialele naturale – de obicei lemnul – sunt folosite în acest design. Mobilierul în stil țărănesc este brut, de obicei de forme regulate, cu suprafețe neprelucrate, deloc vopsit sau vopsit pentru a se potrivi cu culoarea lemnului. Accentele textile inerente acestui stil nu sunt adesea folosite în designul barurilor de bere.

Dacă doriți să creați o atmosferă bogată de pub englezesc, cel mai bine este să rămâneți la stilul clasic. Acest stil este atemporal și nu se supune modei trecătoare. Principalele accente sunt simplitatea, reținerea și armonia. Poți să faci un stil mixt și să adaugi materiale și forme moderne la clasicism, păstrând în același timp conceptul de bază – și atunci camera ta va prinde viață și se va juca cu culori noi.

Restaurant Avra, Atena
Restaurant Avra, Atena
Design restaurant Avra, Atena
Design restaurant Avra, Atena

Pub-urile sunt restaurante de bere într-un singur stil. De exemplu, englezi, scoțieni, irlandezi sau americani. Și aici predomină berile din aceste țări.

Amestecați stiluri diferite și combinați-le într-un singur concept!

Exemplul bar-restaurant Americano a combinat arta americană și arta modernă cu elemente clasiciste.

image-238

Și ce dacă ai bere?! Asigurați-vă că designul este suculent și luminos!

amenajare bar

Ar putea fi greu să pleci după câteva pahare🤪 dar atmosfera va fi cu siguranță memorabilă!

Interiorul va fi democratic: atmosfera este informală și aici vin adesea grupuri mari de oameni. Mâncarea este mai puțin variată decât în restaurante, dar sunt întotdeauna disponibile gustări cu bere.

amenajare bar

O problemă importantă în barurile de bere este zgomotul generat de un număr mare de clienți. Din acest motiv, ar trebui să se asigure o bună izolare fonică a camerei.

De asemenea, merită să acordați atenție luminii. Deoarece barurile sunt deschise cel mai adesea după-amiaza, lumina ar trebui să fie mai slabă.

Cea mai importantă piesă de mobilier din interiorul unui bar este tejgheaua de bar.

Acesta stabilește stilul întregii încăperi și exprimă individualitatea camerei. Unii oaspeți preferă să stea la bar în loc de masă.

design bar

Acesta este adesea accentuat de o lumină separată, dar nu trebuie să uitați de compatibilitatea sa generală cu întregul stil al camerei. Ghișeul trebuie să fie ergonomic, confortabil și dotat cu tehnologie.

O tejghea de bar este formată din trei componente principale: o copertină luminată, un modul de bar și un modul de perete. Acesta poate fi personalizat în funcție de specificațiile dvs. exacte sau poate fi cumpărat gata făcut.

Designul unui bar de bere determină impresia oaspeților și dorința de a se întoarce din nou aici și, în consecință, profitabilitatea localului.

Restaurant bar design – etapele de lucru care urmează să fie făcute.

Înainte de a începe să creați un proiect de bară, trebuie să analizați echivalentele existente. Numai analizând piața puteți înțelege ce lipsește de pe piața restaurantelor. Construirea unui bar presupune că există deja un proiect.

Feng Yuan, Guangzhou
Feng Yuan, Guangzhou

Barul sau restaurantul dvs. trebuie să fie unic pentru a ieși în evidență în mulțimea de localuri similare. Acesta este motivul pentru care unii proprietari de baruri consideră că un bar nu este un lanț de magazine și nu ar trebui să fie copiat.

amenajare restaurant

Prima etapă a lucrărilor care urmează să fie efectuate este pregătirea pre-proiectului. Această fază include un concept de proiectare, zonarea spațiilor, specificațiile economice și tehnice ale proiectului. Apoi se elaborează un proiect conceptual. În această etapă, toate caracteristicile designului barei sunt dezvoltate mai în detaliu, se realizează modele 3D și se stabilesc materialele. Și abia în a treia etapă, se realizează lucrările directe și punerea în aplicare a schemelor. De asemenea, trebuie să țineți cont de reglementările, standardele și normele naționale atunci când proiectați spațiile.

design restaurant

Dacă doriți un proiect coerent, trebuie să luați în considerare toate detaliile. Merită să se determine publicul țintă, să se selecteze meniul barului, să se gândească la întregul proiect de design, atât general (fațadă, pereți, podea, tavan, tejghea), cât și privat (designul meniului, indicatoare și chiar plăci). Doar atunci când designul barului va deveni un întreg, veți dori să veniți aici din nou și din nou.

Atmosfera internă a unui bar este, fără îndoială, foarte importantă. Dar nu trebuie uitat nici exteriorul clădirii.

Fațada restaurantului Avra Atena
Fațada restaurantului Avra, Atena

Fațada nu trebuie să iasă în evidență din conceptul general și nu trebuie să se piardă printre alte clădiri. Astăzi, o fațadă neconvențională reprezintă jumătate din bătălia pentru a atrage publicul. De aceea, exteriorul unui bar trebuie să fie robust și durabil, rentabil și cu un design unic.

Fațada restaurantului Birdies, Londra
Fațada restaurantului Birdies, Londra
Fațada restaurantului VyTa, Roma
Fațada restaurantului VyTa, Roma

Designul unui bar este un set de activități care conduc la o atmosferă în care doriți să petreceți mult timp și să vă bucurați.

No Comments

Post a Comment