Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Tendinte tapet 2023

Ce tapet va fi în tendințe în 2023?

Oamenii cavernelor au încercat să-și decoreze pereții cu desene frumoase, după cum o dovedesc picturile rupestre care au supraviețuit până în zilele noastre. Primul tapet de hârtie a fost inventat în China, odată cu inventarea hârtiei de orez. Ce tapet va fi în tendințe în 2023?

Hârtia de tapet a „ajuns în Europa” abia în secolul al XVIII-lea, înainte de aceasta a fost făcută din țesături și tapițată pe pereți și tavane, de unde și numele de „tapet” (de la cuvântul „tapițerie”). Petru I a început să introducă în Rusia inovația europeană în materie de hârtie.

La început, tapetul a fost folosit pentru a ascunde defectele pereților, dar mai târziu tapetul a început să aibă o funcție decorativă și de izolare fonică.

În zilele noastre, tapetul este o decorațiune de interior la egalitate cu mobilierul și corpurile de iluminat, fiind una dintre principalele modalități de exprimare, cu ajutorul căreia puteți conferi cu ușurință un aspect de designer și personalitate unei încăperi. Ce tapet va fi în tendințe în 2023?

Moda printurilor de tapet variază în funcție de tendințele generale de design, iar astăzi am decis să analizăm doar câteva dintre ele.

Tapet model abstract

Catalog tapet One roll one motif.

Tapetul cu un model abstract, realizat cu cerneală de alcool sau rășină epoxidică, se potrivește perfect într-un concept de interior modern și poate avea o varietate de combinații de culori.

Unele imprimeuri includ pete de argint metalic sau de aur, care seamănă cu nuanța accesoriilor candelabrelor, sconceselor și lămpilor de podea din interior.

Se obișnuiește să se tapeteze doar un singur perete dintr-o cameră, alegând culori de însoțire monocrome pentru ceilalți pereți.

Tapet motive naturale

Tapet Rasch

Tendința pentru motive naturale în interior se reflectă și în imprimeurile de tapet. Lemnul poate fi acum adăugat unui spațiu nu doar prin pardoseli și mobilier scump, ci și prin decorațiuni murale. Fotografiile care prezintă tăieturi de lemn sunt deosebit de populare printre designeri.

Tapet cer

Chiar și în 2022,  tapetul cu cer si nori pufosi albi care accentueaza nuanta bleu predominanta, a fost folosit destul de frecvent. În 2023, se va mentine trendul. Acest tapet cu motive naturala va relaxa atmosfera din dormitor sau camera copilului.

Tapet gradient (ombré)

Dacă nu vă plac modelele repetitive și preferați culorile simple, un tapet ombré, în care nuanțele aceleiași culori curg de la deschis la închis, este o alternativă excelentă la un tapet standard monocolor. Are un aspect de acuarelă neobișnuit, dar foarte delicat, este original, dar nu atrage prea mult atenția asupra sa.

Tapet textură piatră naturală

Cristiana Masi

Folosirea modelelor de piatră naturală brută este una dintre principalele tendințe actuale în designul interior contemporan. Imprimeurile minerale pot fi văzute pe plafoanele candelabrelor, picioarele lămpilor de masă, bazele lămpilor de podea și, bineînțeles… pe pereți.

Foto tapet cu o fantă de pietre de munte este, de asemenea, utilizat pentru pereți de accent – în dormitor în spatele căpătâiului sau în camera de zi lângă grupul de canapea.

Tapet model 3D

Popularitatea modelelor 3D și a imaginilor pseudo-voluminoase nu mai surprinde pe nimeni astăzi, dar designerii de tapet de modă continuă să vină cu idei noi și proaspete. Cum ar fi aceste bujori superbe și pufoase din imaginea de mai sus.

Tapet printuri botanice

Frunzele uriașe de plante tropicale și tema junglei fac treptat loc unor modele florale mai sofisticate, care vor continua să fie în culmea popularității și în ’23. Iar pasionații de ecologie se vor bucura de oportunitatea de a-și decora casele cu tapet vegetal ecologic realizat din cânepă, iută, bambus și urzică.

Tapet culoarea lavandei

Paleta preferată în 2023 include: mov, prună, liliac roz și toate nuanțele de lavandă. Un liliac deschis subtil și pastelat poate înlocui cu ușurință tonurile obișnuite de bază de bej și gri. Mai ales că nuanțele cu lungimi de undă mai scurte, inclusiv albastru și violet, promovează calmul și relaxarea. Iar acest lucru este acum mai relevant ca niciodată.

Cu tapetul potrivit, puteți obține efecte vizuale uimitoare. Adăugați o nouă culoare și textură unui interior. Creați o iluzie optică și transformați o cameră simplă și plictisitoare într-un spațiu original de design. Dar cel mai bun lucru despre tapet este că poate fi întotdeauna repictat și schimbat rapid. Și puteți renova o cameră în acest fel cel puțin o dată la 3 ani.

No Comments

Post a Comment