Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Design interior modern

Design interior modern

Moda în designul interior nu se schimbă la fel de repede ca în cazul hainelor, de exemplu. Dar, în fiecare an, apar noi tendințe sau se schimbă cele vechi. În acest articol, discutăm despre ce trebuie să urmăriți în 2023 și ce detalii interesante să adăugați în interiorul dvs, pentru un design interior modern.

În general, vectorul general al interiorului nu se va schimba prea mult: confortul, naturalețea și funcționalitatea vor continua să fie principala tendință.

MINIMALISM MOALE

În zilele noastre, lumea este din ce în ce mai dedicată unui consum rațional în toate domeniile: eliminarea cumpărăturilor inutile și curățarea spațiului. Este o tendință cu adevărat importantă, care are un impact nu doar financiar, ci și asupra mediului înconjurător.

Minimalismul moale în design interior modern afectează nu numai punctele anterioare, ci și aspectul general ca întreg:

  • fără detalii inutile,
  • fără zgomot vizual.

Minimalismul nu mai este asociat cu ceva rece, distant și nelocuibil. Dimpotrivă, devine mai cald, mai confortabil, dar în același timp mai liniștit. Acest lucru se poate observa, de exemplu, în paleta de culori: se folosesc din ce în ce mai mult nuanțe calde, naturale. Cum ar fi maro, ocru, portocaliu, roșiatic etc., completate de texturi și texturi tactile, naturale: cât mai multe textile, lemn și plante.

Minimalismul poate acționa ca o bază pentru interior, în timp ce caracterul și unicitatea pot fi adăugate cu detalii din alte stiluri, cum ar fi boho, scandi sau clasic.

CASA INTELIGENTĂ

Progresul nu stă pe loc in Design interior modern, tot mai multe gadgeturi noi apar în mod constant pentru a simplifica viața oamenilor, așa că nu vă fie teamă să le folosiți și în casa dumneavoastră. Nu trebuie să instalați o casă inteligentă completă. Puteți introduce treptat dispozitive inteligente în casa dvs.: diverși asistenți vocali, prize inteligente, aspirator robot, întrerupător principal, geamuri electrice etc.

Design-ul interior modern se referă întotdeauna la confort, chiar și în cele mai mici detalii și în rutina zilnică, iar gadgeturile inteligente servesc exact acestui scop. Crede-mă, odată ce le-ai încercat, nu te mai poți opri.

La acest punct se pot adăuga și manifestări la scară mai mare. Din ce în ce mai des există acum în apartamente și case mici încăperi tehnice separate, cum ar fi spălătorii sau vestiare. Dar nu este vorba doar de o cameră mică și goală, cu tot felul de lucruri nefolositoare în ea. Ci de un spațiu de depozitare bine gândit, conceput pentru a se potrivi aproape fiecărui obiect. Folosind diverse sisteme și organizatoare. Spațiile de depozitare de calitate vă fac viața mult mai ușoară, așa că nu neglijați acest aspect.

VINTAGE

Mobilierul și decorul de epocă sunt obiecte cu o istorie, obiecte care doar prin aspectul lor îți amintesc de un trecut apus. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să îți umpli toată casa cu lucruri vechi și să te îndepărtezi de modernitate, dar ele pot fi un punct de atracție foarte interesant al casei tale.

Se spune tot mai des că stilul anilor ’70 va fi la modă în noul an. Acesta va adăuga acea pozitivitate și nostalgie caldă atât de necesară. Cuferele și dulapurile bunicii, lămpile etc. vor fi la modă, iar căutarea de mobilier vintage pe diverse site-uri web și în piețele de vechituri se va transforma într-o căutare interesantă, cu propria sa istorie.

MATERIALE NATURALE

Tactilitatea și naturalețea reprezintă o tendință majoră în materie de design. Până de curând, simplitatea texturilor, fără niciun detaliu sau defect suplimentar, era principala tendință. Dar acum, dimpotrivă, este important să observăm caracteristicile unui material „natural”, să găsim frumusețea în modelele unice ale lemnului sau ale pietrei și să le subliniem. Depășirea liniilor perfecte și a suprafețelor netede în favoarea trăsăturilor naturale ale materialelor este un vector pentru interioarele din 2023.

Indiferent de direcție, la modă:

  • materiale naturale: lemnul nevopsit, piatra cu trăsăturile și neregularitățile sale caracteristice;
  • obiecte cu forme neideale;
  • orice produse organice și articole realizate manual.

PROIECTARE DURABILĂ

Ce înseamnă acest lucru: utilizarea de materiale durabile, fie ele artificiale sau naturale, utilizarea de obiecte și materiale realizate din componente reciclate, nu contează doar compoziția materialului, ci și modul în care a fost creat. Această tendință este determinată de dorința de a fi prietenoși cu mediul înconjurător și, astfel, de a consuma cu înțelepciune.

În plus, în prezent, pe piață există din ce în ce mai multe lucruri fabricate din materiale noi, cu prioritate din materiale biodegradabile, de exemplu:

  • Alternative la betonul fabricat dintr-un anumit tip de nisip și din anumite tipuri de plante. Producția acestor înlocuitori emite mai puțin carbon în atmosferă.
  • Plută pentru placarea podelelor, pereților și tavanelor.
  • Utilizarea neconvențională a materialelor – de exemplu, fațadele realizate din plăci ceramice reciclate sau din lemn.
  • Mobilier, pereți despărțitori și decoruri imprimate 3D.

Nu vă temeți, lumea nu stă pe loc, iar progresul a depășit cu mult ceea ce suntem obișnuiți, astfel de materiale nu sunt create pentru trucuri de marketing, ci pentru a menține mai curat aerul pe care îl respirăm și solul în care cultivăm alimente.

CULORI LA MODĂ

Cred că ați observat deja că vectorul general al modei pentru 2023 este naturalețea. Nici paleta de culori de modă nu a fost scutită de acest lucru.

Dar mai întâi, să discutăm despre schema de culori monocromă. Aceasta nu își va pierde relevanța în anii următori. Stereotipul conform căruia albul sau griul ca bază a paletei este plictisitor nu numai că se risipește, dar se transformă în exact opusul atunci când nuanțele unei singure culori devin singura culoare din încăpere.

Puteți înțelege de ce, lumea noastră este acum plină de culori diferite, de la semnele magazinelor, la arhitectură și mijloace de transport. Iar acasă, vă doriți să vă relaxați, atât fizic, cât și emoțional. O schemă de culori liniștită, uniformă, aproape învăluitoare, dă impresia de liniște și siguranță. Iar aceasta poate fi variată prin utilizarea diferitelor texturi: țesătură, piatră, lemn etc.

Să ne întoarcem la nuanțele naturale. Acestea au fost deja menționate la începutul articolului, dar haideți să intrăm puțin mai în detaliu. Motivele naturale, atât la propriu, sub forma plantelor și a imaginilor acestora, cât și în ceea ce privește culorile, texturile, nu își vor pierde niciodată relevanța, deși interpretarea lor se schimbă treptat.

Din ce în ce mai multe interioare folosesc acum nuanțe foarte naturale, calde, dar în același timp bogate, cum ar fi ocru, verde iarbă, muștar, teracotă, etc. Aceste culori umplu spațiile cu căldură și confort, sunt plăcute ochiului și, bineînțeles, aduc viață și un aer esențial într-un mediu urban gri.

Următoarea tendință sunt nuanțele de materiale sau pietre prețioase.

Acestea arată incredibil de nobil și de izbitor, adăugând profunzime unui interior și făcându-l mai scump. Ele pot fi folosite atât ca culori de bază, primare, cât și ca culori de accent. Ce intră în această tendință:

  • Nuanțe calde și dense – auriu, chihlimbar, bronz, rubin, jasp, cornalină și onix.
  • Nuanțe reci și profunde – argint, malachit, azur, mamă de perlă, cuarț, obsidian, ametist, safir.

În final, vreau doar să spun că nu trebuie să vă fie frică de nou și să credeți că tot ce este la modă nu este pentru oamenii obișnuiți. Fiecare tendință poate fi adaptată pentru a se potrivi cu tine, atâta timp cât îți dorești.

1 Comment

Post a Comment