Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Designul camerei de zi

Designul interior al camerei de zi

Doriți să vă păstrați camera de zi în topul tendințelor? Am ales tendințele care nu vor dispărea din lumea designul interior al camerei de zi în câțiva ani, ci își vor ocupa locul de drept printre cele mai șic modele.

Fotolii, pufuri și mese opționale

Camera de zi este dominată de mobilier tapițat. Fără îndoială, cu toții ne dorim să vedem o canapea luxoasă și confortabilă. Dar ar trebui să vă gândiți și la un fotoliu, la un puf, la mese suplimentare (măsuțe laterale, console, măsuțe de cafea modulare). Pentru a face acest lucru, desenați un plan la scară de 1:50 al camerei dvs. pe orice bucată de hârtie. Încercați să aranjați mobilierul, ținând cont de uși, ferestre și prize pentru aparate.

S-ar putea să fiți surprins să descoperiți că ați putea monta câteva fotolii sau chiar o a doua canapea dacă ați încercat diferite opțiuni în teorie. În orice caz, merită să ne amintim că mesele consolă, mesele laterale și o varietate de măsuțe de cafea modulare simplifică serios plasarea multor obiecte mici în camera de zi.

Bucătărie și cameră de zi în plan deschis

Una dintre cele mai proeminente și actuale tendințe in designul interior al camerei de zi este combinarea bucătăriei cu zona de living.

Zona de luat masa poate fi amplasată în diverse locuri:

  • în centru,
  • lângă o fereastră,
  • într-un pasaj,
  • lângă o ușă.

Principalul avantaj al acestei amenajări este senzația de spațiu, mai multă lumină naturală și o îmbunătățire vizuală a ambelor încăperi.

Apropo, este ușor să iei câțiva metri pătrați în plus din camera de zi și să îi adaugi în bucătărie. De asemenea, puteți adăuga un hol și un coridor la bucătărie și la camera de zi pentru a face camera comună. Mai spațioasă și puteți adăuga ferestre în zonele mici.

Iată câteva sfaturi pentru acest tip de reamenajare:

  • O bucătărie cu tavan înalt poate face ca un interior să arate mai modern și mai luxos;
  • O schemă cromatică coerentă este obligatorie, dar puteți pune accente diferite în bucătărie și în camera de zi;
  • O singură podea poate fi realizată din gresie porțelanată sau din plăci de LVT;
  • Jaluzelele în același stil vor contribui la unificarea vizuală a spațiului;
  • Cel mai bine este să alegeți o sală de mese mare (4-6-8 persoane pentru o suprafață totală de 25-30-35 metri), deoarece cele mai mici par prea compacte atunci când sunt combinate.

Pardoseala din lemn

Un interior bun este alcătuit din materiale de calitate. Iar dacă vă zgârciți la o renovare, vă veți alege cu un finisaj care va arăta uzat peste cinci ani.

Prin urmare, este posibil să economisiți bani pentru o canapea, un grup de sufragerie sau chiar pentru decor. Pentru parchet, de exemplu, trebuie să alegeți imediat cel mai bun.

Palete de culori monocrome și neutre

Principalele preferințe sunt acum griul, albul și negrul, cu mult lemn natural (pardoseli, mobilier). Aceste interioare aproape monocrome au un aspect liniștitor, relaxant.

Designerilor le place să adauge accente îngrijite, cum ar fi măslinul și pădurea, albastrul marin și gri-albastru, pruna și strugurii, smaraldul și safirul, verdele și turcoazul. De obicei, într-o cameră se utilizează o culoare principală și două culori complementare.

Restul spațiului este un fundal, format din gri, alb și negru. Și chiar și cu stropi de culoare, un astfel de interior arată pe jumătate gol și elegant.

Loggii accesorii și geamuri panoramice

Adăugarea unei logii este un substitut costisitor pentru reamenajare, dar adaugă 4-6 metri pătrați de spațiu la apartament. Acesta poate fi folosit ca birou, bibliotecă, vestiar, bar de-a lungul ferestrei sau seră.

De asemenea, este important ca prin această reamenajare, puteți pune ferestre panoramice din podea până în tavan în camera de zi. Puteți schimba complet aspectul apartamentului.

Uși și pereți despărțitori din sticlă

Ușile și pereții despărțitori din sticlă sunt întotdeauna ”la moda”, permițându-vă să vă măriți vizual spațiul fără a sacrifica izolarea fonică. Acestea sunt extrem de eficiente între camera de zi și bucătărie, camera de zi și birou, dormitor și dressing, dormitor și baie.

Măsuțe de cafea modulare și mobile

O tendință mică, dar vizibilă în designul livingului este reprezentată de măsuțele de cafea modulare. Acestea sunt două, trei sau patru mese care sunt cumpărate în grup sau alese pentru a se potrivi una cu cealaltă. Uneori sunt suprapuse, dar arată de asemenea frumos în diferite părți ale camerei

Un loc confortabil pentru a citi și a lucra

Ultima tendință importantă pe care o luăm în considerare astăzi este proiectarea unui colț de lectură și de lucru separat. Acesta poate fi într-un colț al camerei de zi, pe loggia, chiar și în dormitor. Un colțișor separat cu o lampă de podea sau o veioză nu îi va atrage doar pe cei cărora le place să citească. Aici puteți sta cu tableta sau cu telefonul, cu laptopul sau pur și simplu vă puteți relaxa într-un fotoliu moale și confortabil, admirând priveliștea de la fereastră.

No Comments

Post a Comment