Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
mocheta hotel

Design de hotel – mochetă trafic intens

Atunci când trecem pragul unui hotel, observăm imediat un mediu confortabil, o acustică plăcută și o atmosferă primitoare. În acest caz, mocheta joacă un rol important, deoarece adaugă o notă de farmec spațiului. Design de hotel cu mochetă trafic intens.

Alegerea pardoselii comerciale în acest sector, ca în orice alt sector, depinde de două condiții de bază:

  • designul mochetei
  • caracteristicile de calitate ale materialului.

Alege mochetă trafic intens

În cadrul specificațiilor hoteliere, materialele sunt, de asemenea, clasificate în funcție de categoria de stele a hotelului, de clasa camerei și de utilizarea camerelor.

Orice proprietar, atunci când se poziționează pe piață, declară nivelul hotelului său. Nivelul trebuie să corespundă confortului și prestigiului cazării. Una dintre condițiile pentru un sejur confortabil este, bineînțeles, prezența mochetei în stocul de camere și pe coridoare.

Alegerea mochetei poate depinde nu numai de steaua-stelele hotelului, ci și de clasa camerelor. O mochetă pentru hotel mai scumpă poate fi folosit pentru a decora camerele mai luxoase.

Mochetă fir tăiat sau buclă

Adesea, atât pentru holuri, cât și pentru cameră, se alege o mochetă mai confortabilă, dar cu densități diferite. Una dintre principalele cerințe pentru mochetă este confortul, dar să nu uitam si caracteristica principală ”mochetă trafic intens”.

Prin urmare, fie că este vorba de mochetă dale sau de mochetă rolă, învelișul trebuie să aibă un fir de păr suficient de înalt (în medie 6-9 mm). O mochetă cu bucle este mai rezistentă la uzură, dar o mochetă cu fir tăiat este mai confortabilă.

Conceptul de design interior al unui hotel

Din ce în ce mai des, proprietarii de hoteluri adoptă o abordare conștientă în ceea ce privește alegerea mochetei. Alegerea mochetei se face în etapa de proiectare de către arhitecți și designeri, care recomandă materialul în funcție de nivelul proprietății și de stilul acesteia și de buget.

Fără îndoială, conceptul de design interior al unui hotel este foarte important pentru prestigiul său. Aici merită să se țină cont de formatul hotelului: un hotel de afaceri, un hotel de clasă turistică, un hotel de 5 stele – toate au propriile standarde și tendințe. Există lanțuri hoteliere și hoteluri independente. Conceptele lor de design interior sunt, de asemenea, diferite.

Mochetă rolă sau dale

În mod tradițional hotelurile mocheta la rola. Cu toate acestea, în ultima vreme, dalele de mochetă au devenit mai frecvente. Tendința este ascendentă, iar cererea de dale de mochetă crește în fiecare an. Mocheta rulou este un clasic, dar tendința globală s-a schimbat acum în mod semnificativ în favoarea dalelor de mochetă. Managerii și proprietarii de hoteluri își dau deja seama că plăcile de mochetă nu sunt doar un produs de design interesant, ci și o adevărată economie de costuri.

Unul dintre avantajele dalelor de mochetă este ușurința de instalare: acestea sunt ușor de tăiat, chiar și în linii flexibile, ceea ce este foarte util atunci când se împarte în zone o cameră sau se implementează modele complexe.

Este dificil să vorbim despre tendințele modei, deoarece specificul activității hoteliere este de așa natură încât stilul fiecărei proprietăți este dezvoltat în mod individual. Scopul nu este de a urma moda, ci de a ieși în evidență și de a fi mai interesant decât ceilalți. Pardoseala este una dintre cele mai importante elemente care reflectă stilul individual al hotelului.

Caracteristici mochetă

Păstrarea curățeniei podelelor poate fi dificilă, iar în hoteluri sarcina este multiplicată. Pardoselile din coridoare, holuri și restaurante reprezintă o presiune majoră. Din acest motiv, mocheta trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • au o rezistență ridicată la uzură
  • respectă normele de igienă și sunt ușor de curățat
  • absorb zgomotul și au izolație termică
  • să fie adecvate statutului hotelului sau hotelului și atractive
  • să aibă certificate de protecție împotriva incendiilor.

Atunci când selectați covor sau plăci de covor, este recomandabil să se acorde o atenție la densitatea de acoperire. Durabilitatea covorului este direct legată de densitatea acestuia. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât mai mult timp covorul va fi pe placul oaspeților dumneavoastră.

No Comments

Post a Comment

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.