Aveți nevoie de un designer! Sau nu aveți nevoie?
Este posibil să renovezi fără un designer de interior sau arhitect de interior? Bineînțeles că da! Cu ce trebui să te confrunti și daca merită să înveți profesia de designer sau mai simplu poți cere ajutorul unui profesionist? Aveți nevoie de un designer! Sau nu aveți nevoie?
Pentru a înțelege dacă poți face singur o renovare de calitate sau dacă apelezi la un designer, trebuie să înțelegi în ce constă procesul!
În primul rând, renovarea nu înseamnă doar vopsirea pereților și alegerea unei canapele frumoase, ci o muncă complexă.
Setul standard:
- conceptul interior,
- documentația tehnică,
- selecția materialelor,
- selecția mobilierului,
- supravegherea lucrărilor de construcție propriu-zise.
Aveți nevoie de un designer! Sau nu aveți nevoie?
1. Măsurați camerele
Pentru a începe să planificați ceva, ar trebui cel puțin să măsurați camerele. Acest lucru este necesar nu numai pentru o remodelare adecvată, ci și pentru a cumpăra cantitatea potrivită de materiale de construcție și de decorare.
Măsurătorile trebuie făcute cu mare atenție, deoarece orice greșeală ar putea avea consecințe grave. Profesioniștii folosesc instrumente speciale, cum ar fi o bandă de măsură cu laser, un instrument de măsurare a unghiurilor etc.
Măsurați nu doar perimetrul pereților, ci și diagonalele camerei. Acest lucru este important pentru a obține camere corecte. Credeți-mă, acestea nu au întotdeauna forma unui dreptunghi drept cu unghiuri de 90 de grade!
2. Dispunerea camerelor
Mai întâi, desenați pereții existenți la scară, ținând cont de grosimea acestora. În această etapă este important să înțelegeți care pereți sunt importanți și care pot fi eliminați. Un proiectant profesionist folosește în acest scop programe de calculator speciale, care permit realizarea desenelor.
3. Reproiectare
Cea mai importantă etapă a proiectului de design, deoarece s-ar putea să fie prea târziu pentru a mai schimba ceva ulterior! Desenele de reamenajare trebuie să arate pereții, partițiile, nișele etc. dorite. Reamenajarea trebuie realizată strict la scară și neapărat cu mobilier (mobilier, de asemenea, la scară)! De asemenea, este important să se ia în considerare toate normele și reglementările.
De exemplu, bucătăria și toaletele nu pot fi extinse în detrimentul spațiului de locuit, dar în detrimentul coridorului pot fi extinse. Sau nu puteți transforma două camere în trei dacă aveți doar două ferestre. O cameră de zi nu poate să nu aibă o fereastră! Și așa mai departe.
Un designer profesionist va face de obicei mai multe opțiuni de reamenajare, ținând cont de dorințele clientului, pentru ca apoi să o puteți alege pe cea mai potrivită.
4. Aprobarea reamenajării de către autorități.
Înainte de a continua lucrările de amenajare a unui apartament sau a unei case, merită să vă asigurați că reamenajarea dorită nu încalcă nicio regulă sau reglementare. Aceasta pentru a se asigura că, cel puțin, structura importantă a clădirii nu este compromisă. Și, de asemenea, pentru a evita conflictele cu vecinii, pentru că, dacă totul s-a făcut în conformitate cu reglementările, nu aveți de ce să vă plângeți.
5. Ideea de interior și stilul interiorului.
Dacă soluția de planificare a fost aprobată, următorul lucru la care trebuie să vă gândiți este stilul și conceptul general al interiorului. (Deși un designer profesionist se va gândi la acest lucru în etapa de planificare, deoarece, de exemplu, simetria este importantă într-un stil clasic).
Neoclasic sau scandinav, minimalist sau baroc, sau poate ceva nou, individual și eclectic? Fie că este vorba de tema călătoriilor dvs. preferate sau de o grădină de flori, de motive urbane sau de un interior din filmul dvs. preferat, depinde de dvs. să decideți.
Răsfoiți reviste de interior, studiați imagini de interioare finalizate, urmăriți videoclipuri tematice. Gândiți-vă la hobby-urile dvs. și ale tuturor membrilor familiei dvs. Poate că toate ideile de camere vor fi diferite. Cu toate acestea, este minunat să aveți o idee comună.
6. Schițe.
Dacă lucrați cu un designer profesionist, atunci după ce ați aprobat aspectul, ați ales un stil și idei de interior, de obicei veți face schițe ale viitorului interior, așa-numitele grafice 3d. Schițele în 3d-graphics vă permit să vedeți imagini apropiate de realitate ale viitorului interior în diferite unghiuri.
Schițele oferă o idee despre stil, culoare, proporții. Este un instrument foarte util, în special pentru persoanele care nu înțeleg și nu au nicio idee dacă stilul, culoarea, ornamentele, forma etc. alese li se potrivesc.
Pe cont propriu, fără pregătire, desigur, nu puteți face grafică 3D profesională, dar cel puțin colaje cu o selecție de culori de bază pentru fiecare cameră merită să încercați dacă nu aveți de gând să mergeți la un designer de interior.
7. Schiță 3D
Pe baza diagramei 3-D aprobate, un proiectant profesionist desenează tavanul, pereții, podeaua, instalațiile electrice, instalațiile sanitare, secțiunile de tavan etc. solicitate de constructori. Planșele sunt esențiale pentru constructori.
În caz contrar, aceștia trebuie să le arate totul pe loc! Și aici este puțin probabil ca greșelile să fie evitate! Iar greșelile în cursul reparațiilor, de obicei, duc la costuri ridicate ale materialelor!
Puteți încerca să realizați singuri desenele și planurile necesare constructorilor, dar, din păcate, este foarte dificil să țineți cont de toate nuanțele și subtilitățile fără experiență.
8. Buget proiect
Cel mai important lucru este să se încadreze într-un anumit buget, astfel încât dorințele să fie în concordanță cu realitatea, fiind în același timp confortabil din punct de vedere financiar.
În acest caz, studioul de design are de câștigat, deoarece având o experiență mare în selectarea, precum și în achiziționarea de mobilier și materiale, se poate încadra în orice buget. Bineînțeles, există circumstanțe în care trebuie să selectați un analog sau să schimbați poziția cu altul, este un lucru cu care studiourile se ocupă tot timpul și nu le este greu să vă mulțumească sufletul și portofelul.
Revenind la achiziții. Tot ceea ce este planificat într-un apartament gol trebuie să fie cumpărat de undeva, ceea ce înseamnă că trebuie să petreceți timp căutând un articol, aranjând plata, livrarea și chiar verificarea calității – sună complicat…
Într-adevăr, cele mai multe studiouri au un departament de achiziții/personal. Adică, tot ceea ce ține de proiectul dumneavoastră va fi procurat în condiții avantajoase. De ce avantajoase? Nu este un secret pentru nimeni că unele companii au condiții de dealer pentru materiale și finisare etc. Ei au multă experiență în această lume imensă de articole și vor găsi cu ușurință ceea ce aveți nevoie. Din păcate, furnizorii nu vor coopera în mod punctual pentru un singur proiect. Oare aveți nevoie de un designer! Sau nu aveți nevoie?
9. Echipa de construcții
Cu un proiect de design în mână, este ușor să comunicați cu echipa de construcții. Nu trebuie să desenați pe pereți și să ghiciți unde să faceți o priză sau un întrerupător, unde să atârnați un candelabru astfel încât să fie centrat exact pe masă, de exemplu, și spoturi.
Unde să coborâți tavanul prin zonare și unde să îl ridicați. Cum să trasați linia de demarcație între gresie porțelanată și parchet, etc.
Constructorii nu vor aștepta ca tu să iei singur decizii dificile! Ei vor să finalizeze proiectul rapid, timpii morți sunt bani pierduți pentru ei!
10. Proiecte suplimentare
Proiecte suplimentare: aer condiționat și ventilație, calcul termic și încălzire, proiectare electrică, sisteme de curent de joasă intensitate, sisteme de stingere a incendiilor etc. Proiectele suplimentare se realizează atunci când este necesar și, de obicei, în timpul lucrului la desenele proiectului de proiectare. Se pot face ajustări suplimentare la proiectul de proiectare după consultarea cu cei de la aer condiționat, ventilație etc. Fiți de acord că este mai convenabil și mai ieftin să faceți toate modificările pe hârtie decât pe șantier.
11. Începeți renovarea la fața locului.
Acum puteți chema echipa de constructori – știți exact ce vă doriți și cum ar trebui să arate viitorul dvs. interior. Și puteți răspunde la toate întrebările constructorilor, care, de obicei, nu sunt puține, chiar dacă aveți un proiect de design profesionist.
La prima întâlnire cu echipa de construcții, designerul explică, de obicei, toate detaliile și nuanțele lucrărilor viitoare și începe să efectueze supravegherea designerului pe șantier.
Dacă proiectul dvs. nu este complex și aveți deja experiență, desigur că puteți parcurge toți pașii singuri. Dacă nu aveți experiență și doriți ceva mai interesant și mai complex – cereți ajutorul unui profesionist!
Aveți nevoie de un designer! Sau nu aveți nevoie?
- STILUL SCANDINAV SE RETRAGE ÎN FUNDAL. CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN CONTINUARE?
- Principalele anti-trenduri ale anului 2023. Ce soluții de interior și-au pierdut relevanța în acest an
- Combinații ceramice: cum să combinați diferite culori și texturi pentru un interior armonios
- Cum să decorezi dormitorul – sfaturile noastre de top
- Design interior Kelly Hoppen
No Comments