Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
tendinte de interior

Spectacolul: 9 tendințe de interior de la Salone del Mobile 2023

Una dintre cele mai importante expoziții de design din lume. Salonul de la Milano este unul dintre principalele „barometre” ale industriei de design interior. Spectacolul: 9 tendințe de interior de la Salone del Mobile 2023. În 2022, 262.000 de persoane din 173 de țări au vizitat salonul (în 2019, „ultima ediție normală” a salonului a atras 400.000 de vizitatori).

Specialiștii consideră că ISaloni (Salone del Mobile) este cel mai important eveniment din industria de design interior. Amânat de mai multe ori, cel de-al 60-lea salon aniversar, care a avut loc la Milano între 7 și 12 iunie 2022, a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente de design din ultimii doi ani.

Ce reprezintă Salone del Mobile pentru profesioniștii din industria mobilei? Salonul de la Milano este unul dintre principalele evenimente din lumea designului de mobilier. A fost creat pentru a promova producătorii italieni ca o alternativă la târgul de mobilă de la Köln în anii 1960, dar a devenit o vitrină globală pentru moda de mobilier și foarte curând i-a înlocuit pe germani. Astăzi este o platformă unde toți cei implicați în proiectarea, producția și vânzarea de mobilier pot fi inspirați de noi sensuri și idei și pot explora tehnologii și materiale moderne.

1. Economia circulară tendințe de interior

Economia circulară, reutilizarea materialelor, orașele ca „rezerva de materii prime” a viitorului – potrivit profesioniștilor, designul sustenabil va fi o temă cheie pentru următorii ani.

Egoitaliano, care folosește materiale și componente recuperate pentru a produce mobilier, a introdus un fotoliu și un puf a căror carcasă exterioară este realizată din celuloză reciclată conținută în deșeurile de scutece, creând un cadru rigid pentru modele.

2. Anii ’70 s-au întors

Mărci italiene bine cunoscute, cu o istorie de o sută de ani – Zanotta, Casamilano, B&B Italia, De Sede – regândesc moda anilor 1970 și modernizează modelele iconice ale vremii.

Campanie pentru canapeaua Camaleonda din arhivele B&B Italia
Canapeaua modulară Cameleonda a arhitectului-designer italian Mario Bellini este un simbol al designului din anii 1970

Acest lucru se reflectă în designul standurilor, în formele mobilierului și în combinațiile de culori. Designerii își reeditează vechile hituri în materiale noi, cu o umplutură îmbunătățită, folosind tehnologii moderne.

Canapeaua modulară Cameleonda a arhitectului-designer italian Mario Bellini este un simbol al designului din anii 1970

Spiritul anilor ’70 s-a văzut clar în tendința de a avea canapele mari, voluminoase, tapițate în țesături moi, foarte tactile.

Canapelele sunt disponibile în soluții de colțuri mari sau în combinații modulare, creând un mediu confortabil și sociabil în camera de zi sau în grădina de acasă.

3. Culori îndrăznețe tendințe de interior

Una dintre temele expoziției este, fără îndoială, culoarea. Au apărut noi tendințe cromatice. Salone del Mobile 2022 a fost plin de nuanțe saturate. Acest lucru înseamnă că oamenii doresc mai multă culoare în interioarele lor, doresc să creeze spații colorate și pozitive.

Tendința este de a folosi nuanțe intense ca accente suplimentare. Designerii au prezentat atât combinații spectaculoase de nuanțe contrastante vii, cât și tranziții organice între diferite nuanțe ale aceleiași culori.

4. Bouclé și pluș nu mai este o tendință, ci un dat.

Există tendințe care au devenit tendințe și care există de mai mulți ani. Mobilierul și accesoriile din țesături buclée și plușate sunt încă populare, deoarece senzația tactilă iese în evidență.

5. Modularitate și combinații tendințe de interior

După cum știți, tot ceea ce este nou este bine uitat vechi. Canapele mari de salon au fost, de asemenea, foarte populare în anii 1970, toate inventate demult și nu de noi. Canapelele sunt completate de noile unități de depozitare, care sunt ușor de integrat în designul modular.

6. Culorile naturale ale planetei. Maroul este noul negru!

Negrul, albul și nuanțele de gri sunt înlocuite de auriu metalic, maro ars, crem, diverse nuanțe de bej și completate de verdele discret, albastru și teracotă. În acest an au existat multe tonuri naturale.

Paleta de culori se schimbă de la gri și bej la căldură, lumină și energie. Toate nuanțele de cărămiziu și portocaliu sunt la mare căutare, iar portocaliul și teracota trec de la tapițeria canapelei la pereți și sunt folosite ca piese de accent.

7. Combinația de texturi.

Varietatea de texturi complexe reunite într-un singur interior se regăsește în multe standuri. Asamblate în mod virtuos în culori și materiale, diferite tipuri de piatră, metal, sticlă, țesături, piele sunt perfect combinate.

Sunt încurajate stratificarea și reliefarea. De exemplu, covoare cu niveluri diferite de pilozitate sau, dimpotrivă, prezența unor găuri în țesătură.

8. Forme luxuriante și rotunjite.

Geometria se retrage în fundal. Tendințele din ultimii doi ani sunt în creștere, majoritatea modelelor de mobilier având un contur aerodinamic, neted și moale.

Colțurile rotunjite ale canapelelor și fotoliilor sunt apropiate de formele naturale, creând un sentiment de confort și de intimitate.

9. Regândirea formelor și a materialelor.

Varietatea formelor de mobilier și de decorare este izbitoare, combinând stilul rafinat și designul contemporan, cu o mare atenție la detalii.

Jocul de scări, combinația de culori și texturi diferite, fronturi de mobilier interesante cu texturi diferite, corpuri de iluminat ca opere de artă combinate din diferite texturi (sticlă, metal, pâslă, piatră, cristal), oglinzi cu forme și încadrări neobișnuite, mobilier și decorațiuni în culori inimaginabile.

No Comments

Post a Comment