Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
cele mai inalte cladiri din lume

Cele mai înalte clădiri din lume.

De la un kilometru în sus. 5 zgârie-nori ai viitorului care vor bate recorduri. Cele mai înalte clădiri din lume.

Inaugurat în 2010, Turnul Burj Khalifa din Dubai City, cu o înălțime de 828 de metri, a devenit cea mai înaltă clădire de pe planetă, un simbol al triumfului geniului ingineresc. Dar nu va fi un record pentru mult timp. În diferite părți ale lumii, pregătirile sunt deja în plină desfășurare pentru construcția unor zgârie-nori mai înalți și mai elaborați, fiecare având cel puțin un kilometru înălțime.

Sky City. China

Turnul Sky City, deși va avea o înălțime de puțin de un kilometru, va fi probabil primul proiect care va depăși recordul Burj Khalifa, cu cei 828 de metri de la bază până în vârful spiralei. Proiectul presupune construirea unui turn în trepte de 838 de metri în Changsha, China, cu 202 etaje de apartamente rezidențiale, hoteluri, instituții de învățământ, spitale, birouri și magazine.

Dar nu atât înălțimea record a Sky City este interesantă, cât ritmul incredibil de rapid de construcție a acestei clădiri. Broad Sustainable Building, compania care îl va construi, este cunoscută în întreaga lume pentru constructii înalte în doar câteva zile. Acest zgârie-nori, de exemplu, va dura doar 90 de zile, la care se adaugă 120 de zile pentru pregătirea terenului pentru construcție.

Construcția acestui zgârie-nori ar fi trebuit să înceapă în vara anului 2013, dar până acum a fost amânată. Cu toate acestea, lucrările pregătitoare pe terenul unde va crește Sky City avansează treptat.

Turnul Azerbaidjanului. Azerbaidjan

De asemenea, Azerbaidjanul a construit cel mai înalt zgârie-nori din lume. Veniturile tot mai mari din petrol și gaze permit construirea unor proiecte sociale și de infrastructură foarte mari în această țară, cum ar fi Insulele Khazar, un arhipelag artificial care va fi dominat de un turn de 1.050 de metri.

Turnul Regatului. Arabia Saudită

Cu toate acestea, cele mai multe proiecte de clădiri foarte înalte sunt planificate în țările arabe bogate. Arabia Saudită, de exemplu, trăiește cu ideea de a construi cea mai înaltă clădire din lume – nu se mai satură de Burj Khalifa din Emiratele Arabe Unite, țara vecină.

Construcția Kingdom Tower a început în 2013 în Jeddah. Clădirea cu 167 de etaje va avea o înălțime de puțin peste 1.000 de metri. Cifrele exacte nu sunt încă cunoscute – ele vor fi disponibile doar după ce clădirea va fi pusă în funcțiune. Investitorii se tem să le dezvăluie, de teamă că cineva va construi o structură cu doar câțiva metri mai înaltă și va bate recordul.

Kingdom Tower va fi piesa centrală a complexului cu destinație mixtă Kingdom Center, în valoare de 20 de miliarde de dolari, un întreg oraș de locuințe, birouri, hoteluri, magazine și facilități de agrement.

Madinat al-Hareer. Kuweit

Există, de asemenea, planuri pentru construirea unui zgârie-nori de un kilometru în Kuweit. În iunie 2014, un proiect numit Madinat al-Hareer, care va avea o înălțime de 1.001 metri, a fost în sfârșit aprobat.

Numele „Madinat al-Hareer” se traduce prin „Orașul Mătăsii”, făcând aluzie la istoria glorioasă a Kuweitului, când a fost unul dintre centrele comerciale de mătase din lume. Inițial, zgârie-norii urmau să fie finalizați până în 2016, dar se pare că acest termen va fi amânat.

Dubai City Tower. Emiratele Arabe Unite

Dubaiul privește cu îngrijorare proiectele enumerate mai sus – acestea ar putea depăși în curând recordul de înălțime al zgârie-norilor Burj Dubai. Dar, pe de altă parte, nici orașul nu stă deoparte. Acolo, lucrările sunt în plină desfășurare pentru a crea prima clădire de doi kilometri din lume.

Dubai City Tower se bazează pe Turnul Eiffel. Dar zgârie-norii arabi vor fi de șapte ori și jumătate mai mari decât prototipul francez. Turnul va avea o înălțime de 2.400 de metri.

Cele 400 de etaje ale Dubai City Tower vor fi interconectate nu doar prin lifturi, ci și printr-un tren vertical care poate călători cu 200 de kilometri pe oră și care va duce oamenii de la parter la ultimul etaj în câteva secunde.

Investitorii și arhitecții proiectului Dubai City Tower se așteaptă ca acesta să fie operațional în 2025. Estimările pentru construcție nu au fost dezvăluite.

No Comments

Post a Comment