Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

Ce face un designer de interior: o zi obișnuită de lucru

Ce face un designer de interior? Dacă vă gândiți la un designer de interior ca la o persoană care alege perdelele, se gândește la culori și rearanjează mobilierul, cu siguranță aveți dreptate într-o anumită măsură, dar asta nu este tot.

Un designer de interior de succes trebuie să aibă abilități de comunicare, să fie capabil să interacționeze cu oamenii, să fie punctual, să respecte termenele limită și bugetele, să fie creativ.

Astăzi vă vom vorbi despre responsabilitățile de zi cu zi ale unui designer de interior.

Întâlniri cu clienții

Atunci când se lansează într-un nou proiect, designerul de interior se întâlnește cu siguranță cu clienții. Acest lucru poate dura de la o oră la o jumătate de zi, în funcție de volumul de muncă implicat.

În cadrul consultanței se discută toate detaliile proiectului: nevoile și preferințele clientului, bugetul, termenele, ideile. Aceasta este o parte importantă a creării unui design interior, deoarece produsul final trebuie să răspundă așteptărilor clientului.

Crearea unei planșe conceptuale

După consultări, designerul poate începe în sfârșit să creeze o planșă conceptuală – o compoziție care descrie mobilierul, texturile suprafețelor încăperii, corpurile de iluminat, textilele etc. – tot ceea ce transmite conceptul viitorului interior.

După primirea feedback-ului din partea clientului, se pot face ajustări la panoul conceptual. În cele din urmă, designerul va crea o prezentare detaliată – un plan conceptual al camerei, de obicei cu ajutorul unui program de calculator.

Crearea desenelor de proiect

Designul interior înseamnă mai mult decât culoare și stil. De asemenea, este important să se ia în considerare funcționalitatea spațiului: cum se vor deplasa oamenii dintr-o cameră în alta, cum să se creeze o amenajare a bucătăriei care să faciliteze munca gospodinei și așa mai departe.

Astfel, jumătate din timpul designerului este dedicat creării desenelor de design interior. Acestea sunt desene realizate atât în 2D, cât și în 3D. De obicei, designerul face desenele pe calculator.

Lucrul cu furnizorii și contractorii

Designerii de interior nu realizează proiecte singuri, ci lucrează de obicei cu furnizori și antreprenori. Furnizorii pun la dispoziție materialele necesare (gresie, faianță, țesături și mobilier), în timp ce antreprenorii se ocupă de toate reparațiile (tâmplărie, instalații sanitare și electrice).

Designerii vor comunica cu aceștia pe tot parcursul proiectului, așa că este important să găsiți profesioniști buni, astfel încât aceștia să facă treaba bine, la timp și la un preț rezonabil.

De aceea, designerii își petrec majoritatea orelor de lucru vizitând magazinele de construcții, showroom-urile de mobilă, expozițiile speciale și consultându-se cu constructorii.

Supervizarea proiectului de către autor

În cazul în care designerul de interior a fost angajat și pentru a superviza implementarea proiectului său, o parte din timpul său va fi petrecut vizitând șantierele de construcții. Proiectantul merge pe șantier, vede cât de exact au transmis constructorii toate instrucțiunile sale și corectează lucrările, dacă este necesar.

Unde lucrează un designer de interior?

Designerii de interior au, de obicei, un program de lucru flexibil și un mediu de lucru în continuă schimbare.

Orele de întâlnire sunt întotdeauna negociate cu clienții, alegând un interval orar convenabil pentru aceștia. Întâlnirile propriu-zise au loc, de obicei, la domiciliul sau la birourile clienților. Mulți designeri de interior dețin astăzi spații de birouri cu săli de conferință pentru întâlnirile cu clienții, antreprenorii și furnizorii.

No Comments

Post a Comment