Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
design interior contemporan6

Design interior contemporan și rolul lemnului în acesta

Design interior contemporan este un concept cu adevărat atotcuprinzător. Acesta poate fi stilizat, colorat și accentuat în multe moduri diferite. Designerii îl iubesc și îl folosesc în mod activ, deoarece este posibil să nu se limiteze prin cadre rigide, ci să dea viață aproape oricărei idei.

Amestecarea stilurilor, soluții îndrăznețe, jocul cu formele și semnificațiile – toate acestea reprezintă stilul contemporan. Dar există totuși un lucru pe care aceste interioare îl au în comun.

Ce este și cum poate fi realizat?

Principiile de bază ale stilului contemporan în interior

Ce este stilul contemporan?

Numele în sine face aluzie la tezele relevanței, la identitatea timpului și la lumea din jurul nostru, la „aici și acum”. Este o abordare conceptuală a proiectării spațiilor, care implică o respingere a decorativității excesive și o concentrare pe funcționalitate și practicitate.

În linii mari, stilul contemporan, care include minimalismul, loftul și alte tendințe moderne, se opune stilului clasic, tradițional (de exemplu, clasicismul, barocul, imperiul etc.). În practică, se pare că în design se acordă prioritate suprafețelor netede, imprimeurilor neutre, unui minim de decor.

Sunt preferate liniile drepte și formele geometrice simple. Spațiile deschise, lumina naturală, aerul și semnificația fiecărui element în parte. Prin însăși natura sa, stilul contemporan respinge căutarea decorativității.

Când vine vorba de principalele caracteristici ale stilului contemporan, se evidențiază următoarele

Simplitate și moderație

Forma nu trebuie să umbrească conținutul. Acest lucru înseamnă că în astfel de interioare nu este loc pentru o abundență de textile (perne, carouri, perdele, fețe de masă etc. în cantități mari), decor și mici detalii nefuncționale. Amenajarea favorizează spațiile deschise, partițiile ușoare „aerisite” pentru zonare și ferestrele mari.

Organic

Există două trăsături distinctive: jocul pe contraste și potrivirea.

Prima este juxtapunerea fundalului (pereți, tavan, schema cromatică generală), care se realizează cel mai adesea în culori omogene, deschise sau pastelate (maro deschis, alb, gri deschis, bej, grafit etc.), a mobilierului și accesoriilor în nuanțe închise sau luminoase. Această soluție ajută la crearea accentelor potrivite.

A doua caracteristică este capacitatea de a combina în mod corespunzător materialele artificiale cu cele naturale. Deoarece stilul este modern, nu este surprinzător faptul că iubește soluțiile de ultimă oră în domeniul finisajelor și al mobilierului, iar acestea, la rândul lor, trebuie să fie echilibrate cu naturalețea și durabilitatea, care sunt, de asemenea, în vogă.

Combinație

Acest stil este foarte dinamic și liber în ceea ce privește soluțiile sale. Poate încorpora elemente de design din stiluri similare, cum ar fi Scandi, Techno, Japandi, Memphis și așa mai departe. În aceste interioare, datorită unei baze calme și discrete, covoarele luminoase, sculpturile/picturile abstracte, accesoriile metalice și multe altele vor avea, de asemenea, un aspect organic.

Funcționalitate și caracterul practic

Fiecare cameră ar trebui să aibă propria idee și fiecare piesă de mobilier ar trebui să aibă propriul său scop. În astfel de interioare, se acordă o atenție deosebită zonării. Alegerea materialelor, a mobilierului și a finisajelor ar trebui, de asemenea, să fie luată în mod serios și conștient.

Esența stilului contemporan este că interiorul ar trebui să dureze mult timp, iar dacă există dorința de a schimba ceva, acest lucru ar trebui să fie ușor de făcut. De aici și alegerea unui mobilier simplu, durabil, versatil și a unor finisaje de calitate, rezistente. Tot aici are un impact și tendința spre un consum conștient.

Ce mai este de spus despre design interior contemporan?

Interioarele moderne pot părea simple la suprafață, dar, de fapt, ele au un scop clar – o soluție de calitate pentru nevoile unei anumite persoane. De aceea, sunt bine gândite în fiecare detaliu.

Dacă ar fi să subliniem ce se mai poate spune despre stilul contemporan, am putea spune următoarele:

  • spațiu liber, aerisire, moderație în detalii;
  • o pânză de design discret, accente luminoase și active;
  • o predispoziție către geometrie, forme simple și linii drepte;
  • atenție la iluminat: ferestre mari, o combinație de diferite surse de lumină artificială, alegerea atentă a perdelelor;
  • mobilier de forme simple, adesea discret, utilizarea de sisteme de depozitare;
  • plafoane simple, de multe ori cu propriul lor ton (roz, bej, negru, etc.)
  • pereți uni (vopsea, tencuială sau tapet) și pardoseli (lemn, gresie porțelanată, LVT/SPC, mocheta etc.);
  • combinând materiale artificiale și naturale;
  • combinația de sentimente de confort și libertate;
  • zonare, utilizarea pereților de accent.

Design interior contemporan cu lemn

Ce legătură are copacul cu asta? Este foarte simplu.

Un interior nu poate fi considerat modern dacă nu urmează tendințele modei. Iar naturalețea și eco-friendliness sunt la modă. În plus, lemnul poate crea un fundal neutru, monocromatic, care este necesar pentru baza designului.

Se aplică lemnul într-un stil modern:

  • pentru montarea pardoselilor (plăci de parchet, lemn masiv, precum și molid francez și englezesc cu modele),
  • pentru a crea pereți de accent (folosind lemne, bârne și chiar materiale atipice, cum ar fi scânduri ),
  • pentru a crea pereți despărțitori (folosind lemn sau plăci de mobilier),
  • în ușile interioare,
  • în mobilier (inclusiv blaturi de lucru).

Speciile de lemn utilizate variază de la pinul și laricele obișnuite până la stejarul mai rafinat, lemnul termo și alte esențe de lemn prețios. Important este să planificați și să selectați corect produsele pentru camera și scopul specific, deoarece produsele sunt potrivite chiar și pentru băile cu un microclimat instabil. Iar în cazul variabilității nuanțelor de culoare, uleiurile protectoare de nuanțare sau vopseaua pot fi de ajutor.

Design interior contemporan5

Stilul modern foloseste, de asemenea, materiale artificiale care seamănă cu lemnul. Și în acest caz, totul depinde de proiect, de obiectivele și de buget. Cu toate acestea, numai lemnul natural poate aduce culoare bogată, tactilitate deosebită, „căldură” și naturalețe.

Interioare in stil contemporan

Camera de zi design interior contemporan

Stilul contemporan este versatil, astfel încât este potrivit pentru orice spațiu. Chiar și camerele de zi mici pot fi făcute confortabile și funcționale cu o planificare clară și elemente ordonate. Designul interior al camerei de zi în stil contemporan implică o paletă monocromă cu accente contrastante sau luminoase. Combinația de lemn natural, sticlă și metal este, de asemenea, la modă și poate fi implementată atât în mobilier, cât și în finisaje.

Bucătărie design interior contemporan

Designul contemporan al bucătăriei se bazează pe simplitate și spațialitate, pe un spațiu de lucru confortabil și pe zonarea zonei de luat masa. Pentru apartamentele mai mici, bucătăria și camera de zi (studio) pot fi combinate într-un mod care să maximizeze spațiul deschis.

Hol de intrare design interior contemporan

Holurile de intrare și coridoarele luminoase și liniștite creează un sentiment plăcut de confort și „aer”. Aceste încăperi se caracterizează prin utilizarea unui mobilier simplu (pentru a economisi spațiu) și a unor sisteme de depozitare.

Dormitor design interior contemporan

Interioarele moderne ale dormitoarelor reflectă echilibrul perfect între practicitate și estetică. Acestea sunt spațioase, confortabile și primitoare. Materialele naturale sunt deosebit de importante pentru aceste camere.

Cameră pentru copii design interior contemporan

Aceste camere pentru copii sunt versatile și, cu un design inițial bine gândit, pot fi modificate cu ușurință în timp, pe măsură ce copilul crește. La fel ca și în cazul dormitorului, ar trebui să se pună un mare accent pe materiale naturale, ecologice.

Baie design interior contemporan

Combinația interesantă de accesorii sanitare tehnologice și finisaje discrete confirmă popularitatea stilului modern în băi. În aceste încăperi, se acordă atenție menținerii unui spațiu cât mai mare, iar în spațiile mai mici, oglinzile și sticla sunt utilizate pe scară largă.

Popularitatea stilului contemporan în proiectarea apartamentelor și a caselor se datorează versatilității, armoniei și esteticii sale. Este ușor de combinat cu alte soluții stilistice, accesibil și nepretențios în ceea ce privește implementarea. Este variabil și versatil și poate deveni unic și inimitabil pentru fiecare individ.

No Comments

Post a Comment