Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

Design bucătărie: Ce este la modă astăzi?

În timp ce toată lumea alege cum va fi viitoarea bucătărie, 2023 a stabilit deja principiile de bază și criteriile de evaluare. Să ne uităm la cateva exemple design bucătărie.

Soluțiile de proiectare nu sunt un absolut sau o cerință, ci un lucru pe care majoritatea îl susține, acolo unde experții sunt printre ei. Individualitatea camerei se datorează numărului de materiale și forme din care se poate alege.

Design modern bucătărie

Acest stil de bucătărie este o combinație de practicitate și design. Granițele clare ale stilului nu sunt inerente acestui stil, prin urmare, stilul contemporan este o combinație de mai multe tendințe, de la minimalism la neoclasicism.

Curentul unic permite crearea unor proiecte care nu seamănă cu nici un alt proiect, interioare care încorporează cele mai bune procente de funcționalitate a designului.

Modernitatea stilului înseamnă că bucătăria încorporează cele mai bune tendințe diferite.

Principala trăsătură distinctivă a stilului modern este compactitatea sa: pentru spațiile mici, o bucătărie în acest stil este un avantaj, deoarece modulele minimaliste pot fi folosite într-un mod mai economic și mai ergonomic.

Design scandinav bucătărie

Baza pentru designul bucătăriei în 2023. Stilul combină utilizarea suprafețelor albe cu elemente din lemn ușor. În stilul scandinav nu există loc pentru culori strălucitoare și toate suprafețele, inclusiv pereții și pardoseala, ar trebui să fie realizate numai din materiale naturale.

Într-un interior scandinav nu veți găsi luminozitate și lux ostentativ.

Aici totul este exact ca în natură:

  • tonuri discrete
  • forme simple
  • detalii minime

Pardoseala este, de obicei cu parchet de lemn, care, la rândul său, este îmbunătățit cu materiale textile. Ca regulă generală, pereții sunt cu lamele sau panouri de lemn care sunt vopsite în alb. Se poate folosi tapet, dar nu greu și întunecat, ceea ce ar supraîncărca interiorul, și monocrom, care se va amesteca cu imaginea de ansamblu a produselor de mobilier.

Design minimalist bucătărie

Mai puține detalii este sloganul minimalismului. O bucătărie minimalistă nu este neapărat o simplitate „nevinovată” și aproape nici un decor. Poate fi, de asemenea, o bucătărie foarte „luxoasă”, executată simplu, fără niciun fel de ornamente. Interioarele minimaliste se caracterizează prin utilizarea unor linii, texturi și forme simple.

De regulă, culorile deschise (alb, gri, bej, crem, crem, culoarea cărnii) reprezintă baza acestui stil. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că, chiar și într-un stil atât de simplu în aparență. Există nuanțe care trebuie luate în considerare atunci când se planifică renovarea și se aleg materialele de finisare. De asemenea, în bucătăriile minimaliste există o mare preferință pentru plantele de apartament, care sunt, în general, ușor de îngrijit.

Design neoclasic bucătărie

Fronturi drepte, relief în stil clasic combinat cu funcționalitatea – caracterul neoclasic. Sistemele inteligente de depozitare, aparatele și accentele fac ca bucătăria să aibă un aspect proaspăt.

Trăsăturile caracteristice ale stilului vor fi:

  • o schemă cromatică unitară,
  • lipsa detaliilor ostentative,
  • materiale care imită cele naturale,
  • lejeritate.

În stilul neoclasic, principala diferență este accentul pus pe noutate: plitele sunt din sticlă, chiuvetele sunt moderne, aparatele electrocasnice sunt cele mai recente în tehnologie.

Design etnic bucătărie

Accentele luminoase, dictate de un anumit stil, cum ar fi cel etnic, sunt permise dacă se păstrează monocromia. Designerii folosesc, de asemenea, contrastele, în cazul în care un perete poate fi vopsit într-o culoare diferită sau într-o nuanță mai închisă sau mai deschisă în cadrul schemei generale. Pe lângă jocul cu culoarea, elementele decorative devin, de asemenea, parte a unor soluții de interior îndrăznețe.

Punctul culminant al anului este producția șorțului și a blatului de lucru în același stil și material (pereții trebuie să fie perfect plane). Cele mai organice soluții sunt în materiale precum piatra artificială, aglomeratul de cuarț și cartonul compact rezistent la apă. O opțiune economică pentru această soluție ar fi utilizarea unui șorț peste zona de gătit – 30-40 cm. Cu toate acestea, această soluție necesită o curățare mai frecventă a suprafețelor.

Punctul de referință al frumuseții sunt suprafețele mate. În design bucătărie, mat înseamnă statut și noblețe. Materialele precum acrilicul și MDF, care sunt laminate cu plastic, nu sunt în general acceptate. Astfel de suprafețe sunt mai ușor de curățat: lasă mai puține urme și amprente (acoperirile soft-touch nu au aceste proprietăți).

Materialele de imitație joacă un rol cheie în tendințele din acest an. Printre texturile populare se numără lemnul natural și ars, betonul, cimentul, țesătura tweed, pânza de pânză, metalul oxidat, antracit, piatra naturală (marmură, granit) și ceramica.

Design organic bucătărie

Tendința de design în materie de mobilier la nivel internațional este bucătăria transformatoare. O astfel de bucătărie este o opțiune pentru o bucătărie de cameră de zi sau un studio mic și vă permite să vă ascundeți prezența. Contorul de bar este, de asemenea, un detaliu practic și poate fi independent sau integrat într-o insulă.

Design reto-modern bucătărie

Tendința de depozitare la mezanin continuă să crească în popularitate și în acest an. Utilizarea fronturilor înalte sub tavan face posibilă extinderea spațiului și utilizarea produsului pentru orice nevoie, deschizând funcționalitatea maximă.

Stiluri design bucătărie

Produsele simple, funcționale și ecologice sunt deosebit de populare. Culorile naturale, liniile și formele simple și naturalețea sunt elementele pe care se concentrează designerii în design-ul bucătărie. O serie de stiluri sunt în plină ascensiune, inclusiv contemporan, neoclasic, scandinav și minimalist. De asemenea, continuă tendința de a folosi stilul loft pentru unitățile de bucătărie, chiuvete, blaturi de lucru, plite și congelatoare.

O zonă de luat masa cu un set complet de mese și scaune sau un tejghea de bar cu elemente de mobilier glisante merită o atenție deosebită. Depozitarea deschisă este, de asemenea, la mare căutare: o bucătărie cu vitrine permite obținerea unui contrast și a unei luminozități maxime în ceea ce privește accentele decorative. Elementele de acest tip sunt folosite cu un efect maxim.

Pentru bucătăria din 2023, sunt la modă culorile pastelate și nuanțele naturale, cum ar fi lemnul, griul, bejuliu, albul și negrul.

Design bucătărie 2023

Schema de culori pentru design bucătărie se limitează la culori lăptoase sau deschise. Albul și culorile lăptoase sunt în vogă, dar un aspect înrudit ar fi și o bucătărie în minimalism auster, în negru. Cu toate acestea, o astfel de bucătărie, așa cum recomandă designerii, ar trebui să aibă o strălucire ușoară, dar nu o suprafață oglindită.

În acest fel se poate observa o suprafață catifelată, datorită proprietăților de absorbție a luminii ale materialului. O astfel de gamă este limitată și se aplică tuturor stilurilor. Dar, în ciuda acestui fapt, utilizarea zidăriei și a imitațiilor sale este o excepție.

Așadar, anul acesta, designerii cer interioare austere și discrete, cu culori deschise și discrete. Stilurile modern și scandinav intră în tendințele actuale ale anului ca decor minimalist și accente solitare.

No Comments

Post a Comment