Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Arhitectura durabila

Dezvoltarea durabilă / Arhitectura durabila

Dezvoltarea durabilă este principiul principal al dezvoltării umane, menit să maximizeze creșterea potențialului uman, păstrând în același timp ecosistemele naturale și resursele naturale de care depind economia și societatea. 

Ar trebui să se acorde prioritate surselor de energie regenerabilă, cum ar fi aerul, soarele, vântul, energia de mișcare a apei. Rezultatul dorit este o stare a societății în care aceste resurse sunt utilizate pentru a satisface nevoile umane fără a compromite integritatea și stabilitatea ecosistemelor naturale.

Mai simplu spus, dezvoltarea durabilă și tehnologiile durabile (dezvoltare durabilă/tehnologii durabile) reprezintă un set de obiective și măsuri pentru implementarea acestora menite să satisfacă nevoile actuale fără a afecta viața generațiilor viitoare; nu „traiul din împrumut”, risipa de materiale și resurse și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Arhitectura durabila
Arhitectura durabila
Arhitectura durabila
Case construite din piatră reciclată

Există patru sfere în care sunt utilizate principiile:

  • mediu
  • economie
  • politică
  • cultură.

În domeniul mediului, dezvoltarea durabilă înseamnă reducerea emisiilor nocive, reducerea impactului complexului agricol asupra naturii și combaterea schimbărilor climatice.

Arhitectura durabila

În ceea ce privește arhitectura, aceasta înseamnă că în construcții ar trebui folosite materiale locale, deoarece livrarea materialelor de construcție de la distanță consumă și o cantitate mare de energie și timp. 

Piatra locală, lemnul, metalul, care probabil au fost folosite de multă vreme în arhitectura locală, ajută și la păstrarea autenticității, a memoriei locului și a codului cultural. În plus, materialele și tehnologiile utilizate în construcții trebuie să fie fiabile, sigure, economice și să reducă la minimum emisiile nocive.

Casa construita cu panouri solare
Casa construita cu panouri solare
Casa construita cu panouri solare
Casa construita din materiale locale si panouri solare
Casa construita din lemn reciclat local

case energetic-pasive

În al doilea rând, de aici vine visul unei case energetic-pasive, adică. despre unul care produce și consumă el însuși energia produsă, fără a necesita completarea din exterior. Cel mai adesea în construcții, turbinele eoliene și panourile solare sunt folosite pentru aceasta, mai rar energia apei.

Exemple de case pasive construite folosind materiale locale și folosind energie regenerabilă:

La un nivel superior, dezvoltarea durabilă ar trebui să se refere la proiectarea orașelor și a urbanismului; 

Principiile noului urbanism:

1. Un centru proeminent, ușor de identificat și memorabil al unui oraș/district. Cel mai adesea ar trebui să fie o piață sau un parc.

2. Majoritatea locuințelor ar trebui să se afle la o distanță de mers pe jos de acest centru (aproximativ 5 minute sau 0,4 km)..

3.Varietatea tipurilor de locuințe (unifamiliale, semidecomandate, multifamiliale) pentru a satisface nevoile diferitelor grupuri de persoane; diversitatea stilurilor și a prețurilor este, de asemenea, importantă..

„Orașul durabil”, Dubai, Emiratele Arabe Unite

4. Chiar și în suburbii, ar trebui să existe magazine și întreprinderi pentru a satisface nevoile zilnice ale oamenilor..

5. O mică clădire accesorie sau un garaj poate fi amplasată în curtea din spate a unei case independente. Acesta poate fi folosit ca unitate de închiriat sau ca loc de muncă (de exemplu, un birou sau un atelier de artizanat). Acest lucru este pentru a se asigura că strada, construită cu case private, nu este pustie și nu arată ca o alee de serviciu (adică o cale de-a lungul curților din spate)..

6. Școala ar trebui să fie suficient de aproape pentru ca majoritatea copiilor să poată merge pe jos de acasă..

7. Locuri de joacă mici, accesibile fiecărei case – pe o rază de cel mult 150 m.

8. Locuri de joacă mici, accesibile fiecărei case – pe o rază de cel mult 150 m.

9. Străzile secundare sunt cel mai bine făcute relativ înguste și umbrite de șiruri de copaci. Acest lucru încetinește traficul, creând un mediu potrivit pentru pietoni și biciclete.

10. Clădirile din centrul cartierului ar trebui să fie amplasate lângă stradă, creând un contur deschis bine definit.

11. Parcările și ușile de garaj ies rar afară. Parcarea este alocată în spatele clădirilor.

12. Unele zone proeminente de la capătul străzilor sau din centrul cartierului ar trebui rezervate pentru viitoare clădiri publice semnificative.

No Comments

Post a Comment